Sampling

Middels een sampling campagne kun je (on)geadresseerd en/of op locatie samples of monsters laten verspreiden om je doelgroep in korte tijd kennis te laten maken met een (nieuw) product. Wij kunnen drie verschillende verspreidvormen verzorgen, welke tevens in combinatie voor het gewenste effect kunnen zorgen.

Huis-aan-huis sampling
Huis-aan-huis sampling is de meest kosten effectieve sampling methode. Je sample wordt ongeadresseerd in de brievenbus bij de juiste doelgroep en/of rond vestigingspunt(en) aangeboden. De consument kan het product vervolgens beleven op het moment dat het hem of haar het beste uitkomt.

Geadresseerde sampling
In tegenstelling tot huis-aan-huis sampling worden je samples bij geadresseerde sampling samen met de reguliere post aangeboden. De attentiewaarde is hoger gezien de consument persoonlijk aangeschreven wordt. Daarnaast maakt deze vorm van sampling het mogelijk om consumenten met een anti-reclamesticker op de brievenbus te bereiken. Binnen dit kanaal is een sterke mate van segmentatie mogelijk.

Sampling op locatie
Bij sampling op locatie worden proefverpakkingen, producten, of eventueel gekoelde samples uitgedeeld. Samplingteams zorgen voor een positieve sfeer rondom je product of dienst. De doelgroep kan het product direct uitproberen, maar wordt ook enthousiast gemaakt voor aankoop. Sampling in winkelcentra of in de stadscentra, in sportscholen, in de trein of in de bioscoop zijn voorbeelden van locaties.