Borsten door de Brievenbus

Geplaatst op

Soms verbaas ik me over wat er door mijn brievenbus valt. Nee, dit gaat niet over de voorjaarsfolder van de Hema, die geen Paasfolder heet. Of over de onbedrukte folie waar mijn Spotta-folderpakket deze week in zat (ja, ja misschien een milieumaatregel?). Dit gaat over de kaart van ‘praktijk Gabriels’ die ik onlangs ontving.

Een parmantige dame van tegen de 50 met een parelwitte facing-glimlach nodigt me uit om nú een online afspraak te maken met mijn favoriete arts. Wie mijn favoriete arts is? Dat hangt af van wat ik gedaan wil hebben: een borstvergroting, neuscorrectie of maagballon? Uiteraard zijn alle opties voorzien van ‘before & after’-foto’s. Een paar priemende vrouwenborsten (kosten €2.600,-) staren mij aan vanaf de achterkant van de kaart.

Dit kon natuurlijk niet uitblijven. Nu we met zijn allen veel ouder worden, willen we ook bejaarden-beauty’s zijn. Met een Nederland dat nu al bestaat uit 39% vijftigplussers, zullen ongeadresseerde folders ons steeds vaker uitnodigen voor de maakbaarheid van ons eigen lichaam. Aan de folders voor trapliften en rollators was ik al wel gewend, maar ooglidcorrecties en injectables zag ik nog niet eerder op mijn kokosmat. Gabriels is – zoals de gelijknamige Engel al doet vermoeden – een voorbode van wat komen gaat.

Uit nieuwsgierigheid neem ik toch even een kijkje op de website. De vrolijk lachende dame op de kaart blijkt de eigenaresse te zijn en ruim vijf jaar ouder dan ik aanvankelijk dacht. Goede praktijk dus!

Mijn verbazing blijkt een online vervolg te krijgen als ik het kopje ‘voor de man van nu’ aanklik. Ik maak kennis met ‘scalp pigmentatie’ als de perfecte oplossing voor haarstoppels die niet meer zichtbaar zijn. En de ‘oksel-dry behandeling’, waar je minimaal zes maanden plezier van hebt. Met een prijs van €400,- en een gespreide betalingsmogelijkheid vanaf €50,- per maand zijn die zes maanden ruim voldoende voor de afbetaling. Voor de maagverkleining moet je een stukje ouder worden: bij hetzelfde maandbedrag betaal je die operatie af in ruim 13 jaar.

Mijn mond valt verder open bij de ‘mommy make-over’, om versgeworden moeders op alle fronten weer strak te trekken. Aangekomen bij de beschrijving van de vaginaverjonging en de plaatjes van de schaamlipcorrectie heb ik een rimpel zo diep als een ravijn op mijn voorhoofd. Dokter Termohlen blijkt mijn favoriete arts: hij is gespecialiseerd in fronsfillers.

 

Marianne Robben is zelfstandig strateeg en columnist voor HPG

Volg HPG op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwe blogs:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *