Analyses


Om inzicht te krijgen in een markt- of verzorgingsgebied, of om tot een effectieve en efficiënte distributie te komen, kunnen wij onderstaande analyses voor u uitvoeren:

Marktgebied analyse

Een marktgebied analyse geeft u nader inzicht in een bepaald gebied in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld een gemeente zijn, of een selectie van wijken of postcodes. Deze analyse ondersteund u bij uitdagingen als:

  • Het bepalen van potentiële locaties voor een nieuwe vestiging; Heeft een bepaald gebied potentie omdat uw doelgroep significant vertegenwoordigd is? Kunt u een nieuwe vestiging het beste openen op locatie A of locatie B?
  • Het benaderen van huishoudens in een bepaald gebied; Wat is het profiel van de huishoudens in dit gebied? Op welke manier kunnen de huishoudens het beste worden benaderd?
  • Het vergelijken van het marktgebied van verschillende vestigingen (bijvoorbeeld omdat de omzet tussen vestigingen erg uiteen loopt); Ziet de doelgroep van verschillende vestigingen er hetzelfde uit? Moet u per vestiging het assortiment en/of communicatie aanpassen? Bewerken de vestigingen het juiste gebied?

Verzorgingsgebied analyse

Middels een verzorgingsgebied analyse krijgt u inzicht in het profiel van de klanten binnen een verzorgingsgebied. Deze analyse kan o.a. gebruik worden om antwoord te geven op de volgende vraagstellingen:

  • Wat is het verzorgingsgebied van mijn filiaal / filialen?
  • Wat is de penetratie van mijn klanten binnen het verzorgingsgebied?
  • Wat is het profiel van mijn klanten ten opzichte van de huishoudens binnen het verzorgingsgebied?
  • Is er verschil tussen de klantprofielen van mijn verschillende filialen?
  • Sluit het huidige marketingbeleid goed aan op het profiel van mijn klanten?
  • Concurreren mijn filialen met elkaar door overlappende verzorgingsgebieden?
  • Waar zitten witte vlekken, oftewel welke locaties zijn geschikt voor het openen van een nieuwe vestiging?

Profiel analyse

Een profiel analyse geeft u inzicht in de socio-demografie, lifestyle en psychografie van uw (beste) klanten. U ontdekt in detail wat uw meest waarvolle klantengroep typeert. Met deze kennis kunt u gerichter communiceren en daarmee een effectievere marketingcampagne opzetten. Daarnaast geeft een profiel analyse ons een waardevolle input voor het lokaliseren van uw potentiële klanten.

Look-a-like analyse

Bij een look-a-like analyse maken wij een match tussen het huidige klantprofiel en huishoudens die (geheel of in sterke mate) aan dit profiel voldoen. Zo vinden wij huishoudens die lijken op uw doelgroep maar (nog) geen klant zijn. Doordat wij uw verspreidgebied hierop afstemmen bent u met deze analyse in staat om uw klantenkring gericht uit te breiden.


Meer informatie