Drukwerk

Uiteraard is bij het inkopen van drukwerk de prijs een belangrijk onderdeel. Toch zien wij regelmatig dat al het drukwerk van een organisatie wordt ingekocht bij de bekende huisleverancier. Dat is vaak kosteninefficiënt gezien de betreffende leverancier niet voor alle soorten drukwerk over het optimale machinepark beschikt.

Efficiënt en kostenbesparend inkopen vereist dus dat specifiek drukwerk wordt ondergebracht bij een optimaal geoutilleerde en gefaciliteerde drukker. Dat vereist kennis van de mogelijkheden in de markt. Holland Post Groep kent deze markt door en door, in binnen- en buitenland. Wij weten keer op keer een passende aanbieding te doen voor de productie van drukwerk en nemen onze opdrachtgevers daarmee veel werk en zorgen uit handen. Op twee marktontwikkelingen gaan wij graag iets dieper in.

Digitaal drukken

Digitaal drukken heeft al sinds een aantal jaren zijn plaats verworven in de grafische industrie. Het vervangt het conventionele offsetdrukwerk niet, maar is eerder complementair. Het grootste voordeel van digitaal drukken is dat de opstartkosten voor het drukwerk heel laag zijn. Dat zorgt ervoor dat digitaal drukken met name interessant is voor kleinere oplagen.

Voor grotere oplagen zijn de kosten per print van digitaal drukwerk vaak hoger dan die van offset. Maar ook dan is digitaal drukken verantwoord, wanneer daarmee een toegevoegde waarde aan het product wordt gegeven, zoals personalisatie of doelgroep gerelateerde content.

Personalisatie

Variabele data printing of hybride printing (offsetrotatie gecombineerd met variabele digitale bedrukking) laat toe om zeer gerichte reclame te produceren, met een beduidend hogere respons en daardoor een lagere kostprijs per reactie. Het is een manier om rechtstreeks op de behoefte van een specifieke klant(groep) in te spelen. Deze variabele technieken kunnen ook worden ingezet om de response op een campagne beter te meten, door drukwerk te voorzien van een unieke code. Een andere mogelijkheid welke toeneemt in populariteit, is het aanbrengen van een exclusieve (verwijderbare) sticker op het drukwerk, met hierop bijvoorbeeld een persoonlijke actiecode.

Meer informatie